З чого почати тюнинг Suzuki Jimny 2019?

02 грудня 2020.

З моменту появи оновленого Suzuki Jimny він став хітом. Воно й не дивно автомобіль має ряд переваг: чудова керованість, маленькі габарити, рамна конструкція, нерозрізні мости, залежна пружинна підвіска, механічна роздатка із заниженою передачею. Ось такий крихітний, але справжній позашляховик. Багато хто з власників Jimny 4-покоління задумався про його модернізацію, хтось робить зменшену  копію G-Class, ретро кар або монстра бездоріжжя.

Так а що модернізувати в Suzuki Jimny 4-го покоління?

Почнемо з елементу який буде найпомітнішим, передній бампер.

Силовий захисний бампер ARB Summit

Силовий захисний бампер ARB Summit — це не тільки фронтальний захист а й платформа для розміщення аксесуарів таких як: додаткова оптика, лебідка, антена.

ARB Summit для Jimny включає такі перевірені часом рішення, як пресовані вертикальні стійки і верхня панель в центральній частині бампера, центральна решітка з трьох частин і відсік для прихованої установки блоку управління лебідки. Дизайн традиційного бампера ARB Deluxe надихнув на використання труб діаметром 47,6 мм і згладжених країв центральних і бічних секцій з радіусом 10 мм, які відмінно поєднуються з оновленим дизайном Jimny. Бампер ARB Summit попередньо оброблений цинковим грунтом, що забезпечує чудову стійкість до корозії, і пофарбований фірмовим матовим порошковим покриттям ARB Integrit. Бампер кріпиться до шасі автомобіля за допомогою болтів і кріпильних елементів M10, щоб забезпечити повну відповідність навантажень від лебідки з тяговим зусиллям 8000 фунтів (3600 кг).

Силовий захисний бампер ARB Summit

Особливості:

  • Оригінальний дизайн бампера, розроблений спеціально для Suzuki Jumny MY2019.
  • Міцна сталева конструкція для максимального рівня захисту.
  • Фірмова технологія ARB - посилені бічні секції складної форми з безліччю ребер жорсткості забезпечують додаткову міцність і оптимальні звіси.
  • Згладжені краї центральної та бокових секцій з радіусом 10 мм.
  • Діаметр труб на бічних та центральних секцій - 47,6 мм.
  • Ретельно спроектована система кріплення бампера, сумісна з системою Air-bag.
  • Відкритий дизайн центральної частини бампера забезпечує максимальну міцність і сприяє нормальному охолодженню моторного відсіку.
  • Решітка з трьох частин в центральній частині бампера.
  • Пресована верхня панель центральної частини й пресована алюмінієва кришка відсіку для лебідки (пофарбована чорною порошковою фарбою Integrit).
  • Дві «п'яти» для установки гідравлічних домкратів ARB Jack або класичних домкратів HiLift.
  • Сумісний з низкопрофильними електричними лебідками WARN і Tabor з тяговим зусиллям до 8000 фунтів (~ 3,6 тонни), включаючи WARN ZEON.
  • Передбачені місця для установки додаткових фар IPF і ARB Intensity.
  • Місця для установки оригінальних омивачів фар.
  • Місця для установки оригінальних протитуманних фар.
  • Кут атаки збільшений з 35 ° до 37 °.
  • Бампер додає приблизно 120 мм до загальної довжини автомобіля.
  • Приблизна вага бампера, системи кріплення до рами і установочного комплекту становить близько 45 кг. У той же час, при установці бампера з автомобіля демонтується приблизно 8 кг.
  • Бампер оброблений цинкової ґрунтовкою для додаткового захисту від корозії.
  • Бампер пофарбований порошковою матовою чорної текстурною фарбою ARB Integrit

Захист порогів ARB Rock Sliders

Захисні пороги для Jimny встановлені паралельно рамі та забезпечують захист вразливих бічних секцій кузова з кожного боку автомобіля. Пороги виготовлені зі сталевої труби діаметром 60,3 мм і кріпляться до рами автомобіля за допомогою монтажних кронштейнів, болтів та гайок M10. Три точки кріплення використовуються для забезпечення правильного розподілу ваги автомобіля по довжині порога. Кріпильні труби для рами виготовлені зі сталі розміром 47,6 x 2,6 мм, а кронштейни виконані з провареної листової сталі товщиною 4 мм із застосуванням лазерного різання.

Захист порогів ARB Rock Sliders

Особливості:

  • Захисні пороги розроблені спеціально для Suzuki Jumny MY2019.
  • Міцна сталева конструкція для максимального рівня захисту.
  • Монтажна система кріпиться до рами за допомогою високоміцних кріпильних елементів M10.
  • Приблизна вага порогів становить 18 кг (для пари).
  • Пофарбовані текстурованою чорною порошковою фарбою ARB Integrit ™. Покриття ARB Integrit ™ не підходить для фарбування в колір кузова.

Захист двигуна, КПП та трансферу

У той час, як бампери, бічні захисту і пороги захищають вразливі місця кузова автомобіля від можливих пошкоджень, різні життєво важливі компоненти під днищем вашого позашляховика також піддаються ризику при їзді по бездоріжжю.

Захисту днища забезпечують неперевершений захист нижньої частини вашого автомобіля і дозволять вам не переживати про можливі поломки в складних ситуаціях.

Захист двигуна, КПП та трансферу Jimny

Особливості:

  • Виконано зі сталі товщиною 3 мм, яка достатньо міцна та порівняно легка.
  • Надійно кріпиться до рами / кузова автомобіля, забезпечуючи неперевершену структурну цілісність.
  • Швидкий демонтаж для сервісного обслуговування автомобіля.

Посилена підвіска OME

На відміну від безлічі інших систем підвіски на ринку, які доступні тільки в одній конфігурації і орієнтовані тільки на збільшення кліренсу, компанія OME пропонує ряд тонко налаштованих та узгоджених між собою компонентів підвіски. Комплекти підвіски від OME дозволяють підібрати варіант, який буде точно відповідати оснащення автомобіля та умов, в яких він буде експлуатуватися. Компанія OME пропонує комплексне рішення з новою лінійкою пружин і спеціально налаштованими амортизаторами, яке також забезпечує правильну геометрію автомобіля. Кінцевим результатом є значно поліпшена, збалансована керованість, передбачувана та приємна поведінка автомобіля, як на шосе, так і на бездоріжжі.

Посилена підвіска OME

Компанія OME пропонує два варіанти передніх пружин і проставок під пружини для різних комплектацій автомобіля - «без доп. аксесуарів»,«з силовим бампером » і «з силовим бампером і лебідкою». Характеристики пружин були переналаштовані, в порівнянні з попередньою моделлю Jimny, для більш збалансованої їзди і підвищення загального комфорту й забезпечення більш впевненою керованості. У конфігурації «силовий бампер + лебідка» потрібно також установка додаткових проставок для пружин. 10-ти міліметрові проставки також можуть бути використані для тонкого налаштування висоти підвіски. Для відповідності переднім пружинам, задні пружини також забезпечують ліфт 40 мм, а їх характеристики були підібрані таким чином, щоб доповнювати налаштування передньої підвіски. Оскільки корисне навантаження Suzuki Jimny мінімальна, для задньої підвіски пропонується всього один варіант пружин для всіх застосувань. Для тонкої настройки висоти підвіски також доступні 10-ти міліметрові проставки задніх пружин.

Блокування диференціалів AirLocker

Пневмоблокування від компанії ARB допоможе Вашому автомобілю впоратися з будь-яким бездоріжжям. Забезпечує максимально можливе зчеплення коліс позашляховика одній осі з дорожнім (або бездорожнім) покриттям. Дозволяє водієві позашляховика повністю контролювати прохідність позашляховика, не покидаючи кабіни автомобіля. При  заблокованому міжколісному диференціалі кожне колесо отримує 100% крутного моменту від двигуна (На відміну від штатної системи блокування гальмами). Компанія ARB надає гарантію на матеріали і якість збірки блокувань Air Locker на термін п'ять (5) років, без обмеження пробігу, починаючи від дати придбання.

Блокування диференціалів AirLocker

Багажники на дах ARB

Експедиційні багажники на дах ARB для нового Jimny вже доступні. Максимальне навантаження для цих продуктів становить 30 кг. Артикул монтажного комплекту багажника для Jimny — #3700110. Цей комплект підходить як для багажника ARB Deluxe (#3800160), так і для багажника ARB Flat Rack (<a href="https://auto.com.ua/bagajniki/bagajnik-ploskiy-arb-flat-rack-1330x1250-3800180/?product_code=101036), однак для останнього необхідно окремо придбати пластиковий профіль (#4601015). Також доступна новинка багажника алюмінієвий (платформа) ARB BASERACK у двох розмірах 1255X1285мм ARB1770070 та 1545X1285мм ARB1770020.

 

Багажники на дах ARB

Електрична лебідка

Лебідка на Jimny дасть вам можливість самостійно витягнути ваш Jimny у різних ситуаціях. З підготовленим автомобілем ви можете заїхати далі, знаючи, що зможете вибратися, якщо це буде потрібно.

Сумісні лебідки:

В рідний бампер

В силовий бампер ARB

Електрична лебідка

Ще новини на дану тематику